Kérlek támogass minket. Köszönjük.

Adószám: 18656008-1-42
Számlaszám: 10404405-50526782-83541008

2019.03.23 10:31 - Álomkép Egyesület AutizmusOktatás

Könyvajánló

Kedves Olvasó!

Szülőknek és bármely autizmussal élő gyermekkel foglalkozó felnőttnek, szakembernek ajánlom ezt a könyvet!

Sally J. Rogers, PhD, Geraldine Dawson, PhD, Laurie A. Vismara, PhD

An Early Start for Your Child with Autism

Using Everyday Activities to Help Kids Connect, Communicate, and Learn

A könyv egyfajta lépésekre lebontott, mosolygós pillanatokkal és közös élményekkel tarkított, az érintett gyermek érdeklődéséből kiinduló fejlesztési terv. Segítségével a mindennapi tevékenységekbe építhetjük be azon technikákat, amellyel az autizmussal élő gyermek végül a neurotipikus gyermekek viselkedéséhez és tanulási folyamatához közelít.

Sajnos a könyv jelenleg még csak angol nyelven elérhető.


Szülők és szakemberek közös gondolkodásából született a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban FSZK)

Aki bújt, aki nem …… Útmutató autista gyermeket nevelő szülőknek a közös játék élményéhez

című kiadványa, amely gyakorlati útmutató az érintett gyermekekkel történő örömteli közös játékhoz. A kiadványt nem kizáróan szülőknek, hanem bármely autizmussal élő gyermekkel foglalkozó személynek ajánlom.

Az alábbi linken ingyenesen letölthető: http://fszk.hu/kiadvany/aki-bujt-aki-nem/


Bartos Erika – Bogyó és Babóca, Anna, Peti és Gergő sorozat – rajzaival illusztrált két könyvet ajánlok figyelmébe:

Dr. Stefanik Krisztina : Csillagbusz című meséje olyan 5-10 éves gyermekekhez szól, akik integráltan nevelkednek autizmussal élő társukkal. A könyv célja a közösség megerősítése, a megértés, az elfogadás és befogadás növelése.

Bartos Erika : Őrangyal című meséje speciális igényű gyerekek mindennapjairól szól, az ő útjukon keresztül az elfogadásról, az együttélésről. A könyv célja a nehézséggel küzdő gyermekek közösségének figyelemfelhívása, mivel ezek a gyerekek legtöbbször nem sajnálatra vágynak, sokkal inkább szeretetre, elfogadásra, természetes és azonos bánásmódra.


Csender Levente József Attila-díjas novellista első mesekönyve : A különleges Meditittimó kalandjai. A könyvben két világ él egymás mellett: az egyik Meditittimó herceg autizmusából eredő különlegességeit természetesnek veszi, a másik az elfogadás és segítés helyett a hiányosságaira fókuszál, és a fiú megváltoztatására, saját képére formálására törekszik. A kérdés csak az, hogy továbbra is Meditittimótól és hozzá hasonló társaitól várjuk-e a két világ közötti távolság legyőzését, vagy hajlandóak vagyunk olyan világot teremteni, amelyben mi is elindulunk feléjük. A könyv minden 8 és 12 év közötti gyermeknek szól, ugyanakkor segítő gyerekkönyvként a felnőtteket is ösztönzi az elfogadásra.


Végül pedig két könyv – nem csak – testvéreknek!

A KAPOCS Kiadó 2000-ben jelentette meg az Autista a testvérem! című könyvét, amely az autista gyermekek testvéreit szólítja meg, számukra íródott, és az ő speciális nehézségeikben szeretne segíteni. Ugyanakkor ajánlott a szülőknek, pedagógusoknak is, akik segíthetnek a könyv olvasásakor, és maguk is felhasználhatják a gyermekek és a felnőttek közötti, illetve a gyermekcsoportban történő beszélgetésekhez, továbbá tanácsadásnál is.

Sandra L. Harris, Ph.D. író munkáját szintén a KAPOCS Kiadó jelentette meg 2009-ben Az autista gyermekek testvérei címmel. A könyv ugyanannyira szól a szülőkhöz, mint a szakemberekhez, többek között olyan témákat érintve, mint az együtt és egymás mellett élés, az autizmus magyarázata gyermekek számára és hogyan segíthetünk a gyermekeknek együtt játszani.


facebook twitter

leftgreyarrowELŐZŐ OLDAL KÖVETKEZŐ OLDALrightgreyarrow

Alapinformációk

Kategóriák

Autizmus

Életmód

Oktatás

Támogatóink